bos

VERLIES- EN ROUWVERWERKING VOLWASSENEN

Je krijgt te maken met een verlies.
Dat kan het overlijden van een dierbare zijn; maar ook een scheiding, het verlies van je gezondheid, je werk of een verlangen van jezelf.
Het hoort niet bij je plan en verwachtingen en hierdoor kunnen er heftige emoties en gevoelens ontstaan, waardoor je moeite hebt het ritme van je leven in gang te houden. Je bent de controle kwijt en  je voelt je hulpeloos.
Mogelijk zit je vast in een impasse, waardoor je niet kunt of wilt rouwen.

Rouwen is een proces waarin je langzaam leert te beseffen dat je leven door een betekenisvol verlies ingrijpend is veranderd.

Vaak helpt het om je verlies te delen met familie en vrienden. Dat geeft je de kracht om door de moeilijke periode heen te komen.
Maar dat is niet altijd het geval omdat zij in een zelfde verwerkingsproces  zitten waardoor zij niet de hulp kunnen bieden die jij nodig hebt.
Dan kan het verstandig zijn te kiezen voor begeleiding.

Wat ik doe is je helpen met het doorbreken van de impasse, met het accepteren van je verdriet en het aanvaarden van het verlies. Door je een luisterend oor te bieden, een steuntje in de rug te geven. En ook door van een afstand naar jou en je situatie te kijken. Op die manier kan ik je laten realiseren dat deze processen bij jouw groei horen en je laten inzien dat deze diepgaande emoties je helpen te leren accepteren, dat een bepaalde   verandering onomkeerbaar hoort bij jouw leven en levensgeschiedenis, waardoor je weer positief en optimistisch in het leven komt te staan.


Copyright © 2012 Marina Kneppers | Rotterdam